Ledikantjes

Foto-tabel Lijst

Van hoog naar laag sorteren

4 artikel(en)

Ledikant

Een veilige slaapomgeving met ledikanten van Babykamers.nl!

In iedere babykamer komt een ledikant of wiegje voor. Babykamers.nl selecteert naast complete babykamers ook een groot aanbod aan losse ledikanten welke je kunt gebruiken ter aanvulling of vervanging. Hierbij is veel aandacht besteed aan de veiligheidseisen welke gesteld dienen te worden aan een ledikant. Een babykamertje is immers niet compleet zonder een veilig bedje en daar zorgen onze ledikanten voor!

Gebruik van een ledikant

Een ledikant wordt als veilige slaapomgeving gebruikt voor kinderen tot 2,5 jaar. Het is gebruikelijk om van wieg over te gaan naar een ledikantje wanneer je kindje ongeveer 3 maanden oud is. Je kindje wordt dan beweeglijk en ledikanten zorgen er dan voor dat je kindje veilig kan draaien tijdens het slapen. In een wieg is het namelijk mogelijk dat je kindje tijdens het draaien met neus en mond tegen de zijkant komt te liggen en daardoor moeilijk kan ademen.

Tips voor een goede ledikant

Het aanbod aan ledikanten is enorm en dat maakt het vaak lastig om het juiste ledikantje voor je kindje uit te zoeken. Dat een ledikantje aan de juiste veiligheidseisen moet voldoen is logisch, maar er zijn nog meer punten waarop je tussen al die ledikanten de juiste ledikant voor jouw kindje kunt vinden:

    • Ledikanten afmeting : Een minimale breedte van een ledikant moet 55 cm zijn, zodat je kindje genoeg ruimte heeft om te bewegen tijdens het slapen. Verder moet je kind in de lengte een speling hebben van ongeveer 20 cm.
    • Ledikanten bodem : De bodem van een ledikant moet goed ventileren, daarom wordt er vaak gebruik gemaakt van een lattenbodem of geperforeerde onderplaat. Verder mag de bodem niet doorzakken en moet goed recht blijven liggen voor het ruggetje van je baby. Zorg bij een verstelbare ledikant bodem dat het vergrendelsysteem te vertrouwen is.
    • Ledikanten zijkant : De zijkanten van een ledikant moeten minimaal 60 cm hoog zijn. Wanneer de zijkanten van een ledikant bestaan uit spijlen, moeten de spijlen zo’n 4,5 tot 6,5 cm uit elkaar staan.
    • Ledikanten afwerking : Een ledikant van een harde houtsoort is het beste, om de omgeving van je kind splintervrij te houden (denk aan beukenhout). Het ledikant mag verder geen scherpe randen of punten hebben en moet glad afgewerkt zijn, zodat je kindje zich aan het ledikant geen pijn kan doen.

Ledikant online bestellen

Op Babykamers.nl kun je gemakkelijk en snel de mooiste ledikanten uitzoeken en bestellen. Door ons uitgebreide assortiment vind je zeker een ledikant die bij jou in de babykamer zal schitteren. En die natuurlijk zorgt voor een goede slaapomgeving die de veiligheid van je kindje waarborgt. Maar naast een ledikant heeft u natuurlijk nog veel meer spulletjes nodig om een babykamer compleet te maken. Denk bijvoorbeeld aan een matrasje of aan een mooie klamboe voor boven het ledikantje. Succes met uitzoeken van een mooie babykamer met daarin een mooi ledikant!