Matrassen

Foto-tabel Lijst

Van hoog naar laag sorteren

2 artikel(en)

Babymatras

Naast het babybedje is het babymatras van groot belang bij de inrichting van de babykamer. Een goed babymatras zorgt er namelijk voor dat uw kindje lekker ligt en ook niet te vergeten goed ligt! Een goede houding is van groot belang voor uw kindje. Een goed babymatras is dan ook belangrijk voor de ontwikkeling van uw kindje. Er wordt vaak weinig aandacht besteed aan het uitzoeken van een goede matras, of een matrasje van een broer of zusje wordt nogmaals gebruikt. Dit kan problemen veroorzaken. Bij Babykamers.nl vind je vele soorten baby matrassen voor je kindje!

Babymatras: Goede eigenschappen

Bij het aanschaffen van een babymatras is het belangrijk op een aantal eigenschappen te letten. Dit voor het comfort en de gezondheid van uw kindje. Het is belangrijk op de volgende punten te letten:

  • Ondersteuning en veerkracht: Het matrasje moet zich aanpassen aan het lichaampje van uw baby en niet andersom.
  • Schoonmaken: Het babymatrasje moet gemakkelijk schoon te maken zijn.
  • Ventilatie en dikte: Het babymatras moet goed ventileren en dik genoeg zijn. Een dik matras is niet automatisch goed.

Al de bovengenoemde punten zijn belangrijk voor de nachtrust van uw baby. Een slecht babymatras kan zorgen voor een slechte nachtrust.

Babymatras: de soorten

Het meest gekozen babymatras is een polyether matras. Uw baby’tje voelt hierbij bijna het verschil niet. Daarnaast zijn deze matrasjes vaak goed en gemakkelijk op maat te maken. Ook zijn deze matrasjes goed schoon te houden. Naast een babymatras van polyether zijn er ook diverse andere soorten babymatrassen. Deze soorten babymatrassen zal uw naast het polyethermatras tegenkomen:

    • Binnenvering matrasje
    • Pocketvering matrasje
    • Koudschuim matrasje
    • Latex matrasje

Ieder van deze babymatrassen hebben hun eigen voor- en nadelen.

Afmeting van het babymatras

De afmeting van het matras is erg belangrijk. Zorg bij de aanschaf dat het matrasje perfect in het ledikantje past. Er mogen langs ze randen geen openingen blijven. Dit voor de veiligheid van uw kindje. Wanneer er opening zijn kan uw kindje klem komen te zitten met de armen of beentjes. Past de standaard afmeting niet in uw wiegje of ledikantje? Laat dan een matrasje op maat maken.