Babykamer inspiratie

Tijdelijk niet in voorraad.

Babykamer inspiratie

Babykamer inspiratie en advies is belangrijk om je kind in een goede omgeving te laten opgroeien. Rust, ritme en reinheid vormen de basis voor een goede opvoeding van je kind en ook voor onze babykamer inspiratie. Ook bij de inrichting van babykamers dien je deze uitgangspunten te respecteren. Wanneer je kindje eenmaal is geboren, krijgt hij of zij veelal ook zijn eigen plekje in huis in de vorm van een babykamer. Met onze Babykamer inspiratie en adviezen weet je precies waar je bij het inrichten op moet letten.

Babykamer inspiratie kleuren

Denk voor babykamer inspiratie na over de kleur van de muren en/of behang. Een kleine babykamer kan door de juiste keuze van de verf of behang groter lijken. Donkere kleuren maken babykamers vaak kleiner en knusser. Ook een fotobehang als babykamer inspiratie kan de ruimte groter laten lijken. Populaire babykamer inspiratie kleuren voor jongens zijn blauw en rood. Meisjeskamers worden traditioneel roze of paars gehouden. Groen en geel zijn neutrale kleuren, handige babykamer inspiratie wanneer je nog niet weet of je baby een jongetje of een meisje wordt. Je babykamer schilderen en behangen kun je natuurlijk altijd opnieuw doen. Indien je ervoor kiest de muren van de babykamer te verven, kies dan voor verf met de aanduiding ‘bevat geen of zeer weinig oplosmiddelen’.

Handige babykamer inspiratie

Misschien heb je helemaal geen idee waar je moet beginnen met het inrichten van de babykamer. Daarom hier een aantal babykamer inspiratie punten die je daarbij kunnen helpen:

  • Babykamer inspiratie 1: Voor dagelijkse verzorging moet er genoeg ruimte zijn rondom de commode om alle toiletspullen voor je baby kwijt te kunnen. Zorg dat je alle spullen binnen handbereik hebt staan.
  • Babykamer inspiratie 2: De inrichting van een babykamer bestaat uit een wieg of babybedje, een commode en eventueel een kast voor de babykleding en speelgoed.
  • Babykamer inspiratie 3: Als je baby uit zijn wiegje groeit, zul je een ledikant moeten aanschaffen. Er zijn ledikantjes die later kunnen worden omgebouwd tot een bed van iets grotere afmetingen. Let erop dat er geen hoofdbeschermer of andere kussenachtige materialen in het ledikant zitten; dit kan de ademhaling belemmeren, als je baby er met zijn gezichtje tegenaan komt te liggen.
  • Babykamer inspiratie 4: De ideale vloer in een babykamer kan glad zijn, maar jij en je baby mogen er niet op kunnen uitglijden. Vloerbedekking met een korte pool is ook heel plezierig, als de vloer maar eenvoudig en hygiënisch schoon te maken is.
  • Babykamer inspiratie 5: Je kunt het beste een heldere verlichting in de babykamer hangen. De stand van het licht ten opzichte van de wieg of het bedje is daarbij ook belangrijk. Als je de lamp verkeerd richt of plaatst aan het plafond, schijnt het licht namelijk steeds in de ogen van je baby. Het beste is om de verlichting indirect te plaatsen, zodat het plafond of de wanden het licht terugkaatsen.